Половина росіян і поляків мали колись українських предків, але від того вони більш "українисті" не стали. Гоголь походив зі змішаної родини, і наскільки можна розуміти, він, на відміну від деяких інших письменників змішаного походження, не дотримувався чітких поглядів щодо своеї національності. Тому не тільки українцем, але й малорусом його важко назвати.
Чекайте, половина поляків мали українських предків, це щось нове...? Гоголь ніколи не висловлювался до якої національності він себе відносить? Ви самі розумієте, якщо ви скажите собі "чітко" я українець, для інших ви можете таким не буди. Поняття чіткості, поняття субьективності. Давайте не будем говорити за всіх. Якщо, для Вас, Гоголь не має відношення до україньського народу, то це Ваше право, але не значить, що він є таким для всіх. І не дивно, що він з часів імперії доходить з часом до нас як не "чужий" письменник. З історичного погляду, українець і малорус для Вас, та сама народність?
Чесно кажучі, навіть і не хочу відповідати на подібні питання.
Вивчайте історію. Ніхто не привласнює національну ідею - національна ідея - це ідея нації, а не однієї людини.
Дякую мій, інтернет- праворадікальний єлемент, буду вивчати історію, маю надію, що Ви, перестанете писати глупоти. Чомусь Вам, істрорія на користь не іде.
Сообщение изменено: Yarilo, 29 Апрель 2013 - 06:52.