Перейти к содержимому

Добро пожаловать на Balto-Slavica, форум о Восточной Европе.
Зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем нашим функциям. Зарегистрировавшись, вы сможете создавать темы, отвечать в существующих темах, получить доступ к другим разделам и многое другое. Это сообщение исчезнет после входа.
Войти Создать учётную запись
Фотография

Ставлення українців до куріння

• Пожалуйста, авторизуйтесь, чтобы ответить
5 ответов в этой теме

lana

lana

Ветеран

• Супермодераторы
  • PipPipPipPipPip
  • 8 381 сообщений
  • Национальность:русская
  • Фенотип: норд-иранид
  • Y-ДНК:I2a1b
  • Вероисповедание:Православная

Як бачимо, найпозитивніше до куріння ставляться люди 30-33 років, підлітковий вік яких припав на кінець 90х. Це вказує нам на те, що пік популярності куріння прийшовся на 90-ті роки та економічний кризис після розпаду СРСР.

Найгірше до куріння ставляться підлітки. Хоча це явище явно переоцінене(неповнолітні часто приховують те що курять, тому логічно допустити, що багато з них не будуть публічно повідомляти про своє позитивне ставлення до куріння), все-таки для даної вікової групи характерне дуже суттєве збільшення кількості людей, що ставляться до куріння негативно, тому можна сміло говорити, що молоде покоління справді ставиться до куріння негативніше, ніж люди 20+, а тим більше 30+.

Відповідно, з графіку можна зробити висновок, що з кожним роком куріння серед молоді стає в Україні все менш популярним, що щераз вказує, що Україна поступово наслідує тенденції характерні для передових держав світу. Поступово, мода на куріння в Україні відходить в минуле і куріння все більше стає ознакою неуспішності, неосвідченості, відсталості та бідності, як це уже є у найбільш цивілізованих суспільствах світу(Австралія, США, Північна Європа, Великобританія т.д.). Дана тенденція особливо характерна для україномовних українців, тоді як росіяни та російськомовні українці мають менш втішні показники.

Важливим моментом є те, що після 42 років негативне відношення до куріння починає знову наростати(ця тенденція продовжується й для людей старших за 50 років). Це пов’язано, як з тим, що покоління, що були підлітками у 80-х курили трохи менше ніж покоління 90-х, так і з тим, що частина курців просто не доживає до такого віку.

Згідно досліджень, що проводились в західних країнах, хоча окремі курці можуть дожити й до 100 років, середньостатистичний курець живе на близько 10 років менше, ніж середньостатистична людина, що не курить. Така серйозна різниця - це наслідок не тільки смертей, що на пряму пов’язані з курінням. Куріння сигарет погіршує стан здоров’я в цілому, дуже негативно впливає на серце, є причиною слабшого імунітету і т.д. Як наслідок, всупереч популярній точці зору: "А що якщо я завтра помру в автокатастрофі, куріння не має ніякого значення", курці мають суттєво менші шанси пережити автокатастрофу, інфаркт чи інші екстремальні ситуації та в одночас суттєво більші шанси на виникнення серйозних захворювань.

http://statistika.in.ua/vk/kurinnya

Mаксим

Mаксим

Новичок

• Пользователи
  • Pip
  • 20 сообщений
  • Национальность:еврей
  • Фенотип: -
  • Вероисповедание:неверующий

З часів опитування пройшло біля 8 років - та, нажаль, зараз оптимізму менше ніж було тоді; попри сподівання на стрімке падіння вживання табаку, зараз можна сміливо казати, що прогнози були передчасними. В першу чергу це стосується підлітків: багато молодих українців сьогодення, 15..25 років, впевнені що вони НЕ палять, адже користування різноматніми електронними пристроями "то не паління". В мене племінниця, 19 років, дуже самостійна. Працює, навіть під час війни, не виїхала з країни як більшість однолітків її статі, знімає квартиру (на Радужному, це майже Троєщина, але все-рівно молодець). Крутезна дівчина. Йогою займається... я не бачився з нею з 2013 та майже до початку війни... Молода, крута, самостійна... за здорове життя.... і ПАЛИТЬ! Свою електронну штуку. На питання про "йога і паління, то сумісне? ти ж така гарненька, не як твій дядько, жирнючий й вонючий" - "а я не палю, це ж не цигарка".

В мене є відчуття, що молодь зараз вся така. Паління 2.0 охоплюю більшу частину молодих. Й вони щиро впевнені, що не палять. Маразм.

Ми стали свідками табакової контрреволюції.

• "Спасибо" сказали: КОВАЛЬ ЛЮДОТА

lana

lana

Ветеран

• Супермодераторы
  • PipPipPipPipPip
  • 8 381 сообщений
  • Национальность:русская
  • Фенотип: норд-иранид
  • Y-ДНК:I2a1b
  • Вероисповедание:Православная

Може всі палять, щоб заспокоїтися?

Я, наприклад, підписалась у Телеграмі на канал "Реальний Київ", але швидко відписалася від нього. З таким каналом швидко невростеніком станеш.

Mаксим

Mаксим

Новичок

• Пользователи
  • Pip
  • 20 сообщений
  • Национальность:еврей
  • Фенотип: -
  • Вероисповедание:неверующий

Можливо, так воно і є - мені важко казати, як воно було в останні декілька передвоєнних років, був поза межами країни. Якщо, наприклад, в 2021 молодь палила свої "девайси" значно менше ніж в останній рік, то Ви звісно праві, якщо ні, то ні.

Я взагалі ні на які канали не підписаний адже й без них - неврастенік :) Намагаюсь бути поодаль травмуючих новин й балачок. В мене й без цього, соромно зізнаватись, з'явилися деякі проблеми із алкоголем в останній рік.......

Oskar Körner

Oskar Körner

Новичок

• Пользователи
  • Pip
  • 18 сообщений
  • Национальность:Украинец
  • Вероисповедание:Христиан
У мене негативне, проте майже всі знайомі курять електронні сигарети

КОВАЛЬ ЛЮДОТА

КОВАЛЬ ЛЮДОТА

Постоянный участник

• Пользователи
  • PipPipPip
  • 1 032 сообщений
  • Национальность:Українець
  • Вероисповедание:Православний

Кинув палити вже більше двох місяців тому. dolf_ru_180.gif  Чого й усім курцям бажаю. dolf_ru_114.gif Палив лише червоне Мальборо. А всі ці електронки, айкоси - така гидота. Як на мене... smile.png  

Посетителей, читающих эту тему: 0

0 пользователей, 0 гостей, 0 анонимных пользователей